Finsulate antifouling

Finsulate is het alternatief voor antifouling met respect voor het milieu!

HOE HET WERKT

Voor een kort animatiefillmpje: klik hier

Er wordt folie in plaats van verf gebruikt als antifouling. Zo komt er geen gif in het water. De ‘stekeltjes’ van de folie zorgen ervoor dat aangroei de romp niet kan bereiken. Ze isoleren de romp. En mocht er toch wat op het oppervlak komen, dan wordt dit eenvoudig weggeveegd.

Finsulate is een fysieke barriëre tegen aangroei van mosselen en zeepokken. De zelfklevend folie wordt als een “wrap” op de romp van een schip aangebracht. Door de fijne vezelstructuur op het oppervlak wordt aangroei verhinderd.

In eerste instantie is Finsulate ontwikkeld voor stilliggende objecten zoals de kooien van viskwekerijen. Viskooien zijn extreem lastig te beschermen omdat de kooien stil liggen en daarnaast de uitwerpselen van de vis een goede voedingsbodem voor aangroei vormen.

Finsulate heeft laten zien deze kooien tot 5 jaar aangroeivrij te houden. Daarnaast is het milieuvriendelijke aspect natuurlijk zeer belangrijk: Finsulate is het enige product dat zonder gif werkt.
In de afgelopen jaren is Finsulate met name in de professionele vaart geïntroduceerd. In deze periode is langzaam maar zeker ook een goed product ontwikkeld voor de pleziervaart en na een aantal jaar testen in onder andere Nederland en de Verenigde Staten, wordt nu de introductie in de pleziervaart gedaan. Finsulate is wereldwijd gepatenteerd.

Finsulate is uitgebreid getest in samenwerking met instituten als MARIN, TNO and TU Delft en heeft de nodige praktijktesten op schepen doorstaan.

Voor een vrijblijvende offerte: klik hier